Waar de wind je brengt op Texel.

Waar de wind je brengt op Texel.

Waar de wind je brengt op Texel.

Of je nu een doorgewinterde Texelfan bent of je bent hier voor het eerst, altijd leuk om een tip te krijgen om je Texel vakantie onvergetelijk te maken toch? En soms is het heel eenvoudig, stel je nu eens voor:

Je bent op vakantie op Texel en je wordt ’s ochtends vroeg wakker. De eerste zonnestralen piepen door de gordijnen, de vogels beginnen voorzichtig te fluiten, in de verte blaat een schaap. Natuurlijk kun je je nog een keer omdraaien, je hebt tenslotte vakantie. Maar je kunt ook een thermoskan vullen met koffie of thee om eropuit te trekken.

Je stapt op de fiets en je ziet wel waar je uit komt. Je geniet van de ontwakende natuur om je heen. Zo nu en dan kom je een vroege hardloper, wandelaar of fietser tegen. Als bondgenoten in de vroege morgen groeten jullie elkaar vriendelijk. Je trapt lekker door met de zeewind in de rug.

En dan kom je plotseling uit bij hetnatuurgebied Waalenburg. Dit is een uitgestrekte polder met waterpartijen, wilde bloemen en planten tussen het wuivende gras. Daarom is er voor vogels volop ruimte en dat hoor je! Om het hardst zingen zij hun mooiste lied in de vroege morgen.

Hier is het tijd voor koffie! Misschien heb je ook wel een broodje met heerlijke Texelse kaas meegenomen. Met een grote glimlach nestel jij je op een bankje of op het uitkijkpunt, je draait de dop van de thermoskan en de geur van koffie komt je tegemoet. Een ultiem genietmoment hoeft helemaal niet veel te kosten maar het levert je zoveel op. De Texelse natuur heeft veel te bieden.

Wanneer je weer terug fietst naar jechalet of bungalowben jij weer helemaal opgeladen voor een heerlijke vakantiedag. Een blanco dag die jij kunt invullen zoals jij dat wilt.

Mijn tip

Mijn Texel tip voor jou? Probeer in je vakantie niet teveel te plannen. Kijk waar de wind je brengt en geniet van alles wat er spontaan op je pad komt. Ik ben benieuwd wat de Texelse wind jou gebracht heeft, laat je het weten?

MOD_RAXO_RAMP_NOIMAGE

Fahrradverleih auf Texel

Soll bei der Ankunft schon ein Drahtesel auf Sie warten? Dann reservieren Sie Ihr Rad bereits hier. Der Fahrradverleih „Fietsen op Texel“…