Met de hond naar Texel | Tips voor hondenbezitters

Met de hond naar Texel Tips voor hondenbezitters

Met de hond naar Texel | Tips voor hondenbezitters

Wil je met de hond op vakantie? Dan is Texel de ideale vakantiebestemming! Lekker ravotten op het strand, struinen door de duinen, rennen door de dennen. Het kan allemaal. Met de hond naar Texel is absoluut een goed idee.

Wat kun je allemaal doen met de hond op Texel?

De mogelijkheden zijn eindeloos, het is een waar paradijs voor honden. Voor wie met de hond naar Texel wil, hier enkele tips voor hondenbezitters.

1. Vakantiehuisje op Texel

Allereerst heb je natuurlijk een vakantiehuisje of kampeerplek nodig waar een hond is toegestaan. Gelukkig is er een ruim aanbod op Texel. Ook ik heb verschillende accommodaties in de verhuur waar een hond welkom is, ook met omheinde tuin. Bijvoorbeeld de appartementen op Hermanshoeve, bungalow De Lepelaar en enkele chalets op Vakantiepark De Bremakker (let op: op de Bremakker zijn honden in juli en augustus niet toegestaan).

2. Wandelen

Als je ergens goed kunt wandelen met de hond dan is het wel op Texel. Op veel plekken mag de hond loslopen en wat is er nu fijner voor je hond dan lekker vrij rond te mogen rennen? Het strand is bij velen favoriet maar let op: op de bewaakte stranden geldt gedurende het seizoen een aanlijnplicht. Ook in de bossen en in veel natuurgebieden mag de hond loslopen. Tijdens het broedseizoen zijn enkele natuurgebieden gesloten en in de natuurgebieden waar vee vrij rondloopt moet de hond ook aangelijnd. Vanzelfsprekend geldt dit ook in de buurt van weides waar schapen lopen. Treft u het dat er een zeehond ligt uit te rusten op het strand? Een prachtig gezicht maar houd afstand en doe de hond aan de riem. Er is een handige kaartwaarop je kunt zien waar een aanlijnplicht geldt.

3. Fietsen op Texel

Texel is een prachtig eiland om met de fiets te ontdekken. Maar voor je trouwe viervoeter is het misschien niet zo’n goed idee om zulke lange afstanden af te leggen, zeker niet met warm weer. Wanneer u met de hond naar Texel gaat kunt u ook een fietskar huren. Zo kunt u het hele eiland rondfietsen en gaat uw kameraad gezellig mee. Bij een aantal vakantiehuisjes kun je de fietsen en fietskar van tevoren reserveren. Bij aankomst staat dan alles voor je klaar!

4. Speuren met honden

Veel honden vinden wandelen heerlijk maar heel moe worden ze er niet van. Als je hond gaat speuren wordt hij aan het werk gezet en daardoor wordt hij ook geestelijk uitgedaagd. Daarnaast is het superleuk om samen met je hond aan de gang te gaan als team. Kijk voor de mogelijkheden bij Speurhonden Texel.

5. Zeehonden spotten en andere excursies

Er is op en om het eiland van alles te doen en te beleven ook wanneer je met de hond naar Texel komt want de hond mag vaak gewoon (aangelijnd) mee. Bijvoorbeeld met een huifkartocht naar de Slufter, zeehonden spotten met de boot of op Knapzaktocht over de Hogeberg.

6. Terrasje pakken of een restaurant bezoeken met de hond

Na al dat buitenspelen met de hond trek gekregen? In veel strandpaviljoens en restaurants is je trouwe viervoeter meer dan welkom, sommige gelegenheden hebben zelfs een echte hondenbar klaarstaan zodat je hond zijn snuit ook even kan spoelen.

7. Dierenarts op Texel

Laten we hopen dat dit niet nodig is maar mocht er iets zijn dan vind je een dierenartsenpraktijk in het dorp Den Burg.

8. Hondenmassage

Tja, tijdens zo’n vakantie op Texel krijgt je hond misschien wel zoveel beweging waardoor de spieren ook wel toe zijn aan een beetje ontspanning ? Bij Gezonde Hond Texel kun je terecht voor een hondenmassage maar ook voor nagel en poot verzorging.

9. Hondenwasstraat

Met al die ruimte in de natuur zit een ongeluk natuurlijk in een klein hoekje. Vaak vindt je hond het helemaal niet erg wanneer hij in een modderige sloot belandt maar wij mensen zijn vaak minder blij met het eindresultaat. Wil je je hond eens grondig wassen? Bij Vakantiepark De Krim nabij De Cocksdorp hebben ze een zogenaamde Dogwash. Gewoon wassen, een tekenbehandeling, een shampoo of een conditioner, op De Krim kun je de hond elk gewenste wasbehandeling geven.

Dit waren mijn tips voor hondenbezitters. Ben je zelf met de hond naar Texel geweest en heb je nog leuke tips? Leuk als je deze wilt delen in de reacties!

MOD_RAXO_RAMP_NOIMAGE

Der Strand auf Texel

Auf der Westseite erwarten den Strandliebhaber über 30 Kilometer Sandstrand. Bei uns müssen Sie nicht stundenlang Schlange stehen, um…
MOD_RAXO_RAMP_NOIMAGE

Verkaufsstände auf Texel

Texel-Tipp: Verkaufsstände auf Texel. Entlang der Straßen und Radwege finden Sie viele Verkaufsstände mit lokalen Produkten. Das Angebot…