Wat kun je doen op Texel met slecht weer? 7 tips

Wat kun je doen op Texel met slecht weer? 7 tips

Wat kun je doen op Texel met slecht weer? 7 tips

Je hebt je vakantiehuisje op Texel geboekt en ziet jezelf al genieten van de zon, Texel heeft tenslotte de meeste zonuren van Nederland. Maar ja, het hoort natuurlijk wel bij Nederland dus ook hier regent het natuurlijk wel eens een dagje. En dan vraag je je misschien af: wat kun je doen op Texel met slecht weer? Niet getreurd, ook met regen hoef je je niet te vervelen op Texel. Ik geef je hier enkele tips.

Wat kun je doen op Texel met slecht weer? 7 tips

1. Ontdek Ecomare

Natuurmuseum en zeehondenopvang Ecomare is een leuk dagje uit voor alle leeftijden. Je ziet er zeehonden, vogels, vissen en andere zeedieren van heel dichtbij. In het natuurmuseum van Ecomare ontdek je alles over Werelderfgoed Waddenzee, de Noordzee en Texel. Ecomare ligt midden in het Nationaal Park ‘Duinen van Texel’. Je kunt bent hier zo een paar uur zoet.

2. Juttersmuseum

Ontdek het maritieme heden en verleden, luister naar de juttersverhalen, kijk leuke filmpjes, verbaas je over de vele aangespoelde spullen. Bij Maritiem en Juttersmuseum Flora zie je de rijke geschiedenis van het strandjutten in beeld en geluid. Voor de kinderen is er ook van alles te doen: een speurtocht, spelletjes, kruip in een échte reddingscapsule of roets van de kabelbaan in de speeltuin.

3. Strandpaviljoen Paal 17

Dit paviljoen staat direct aan het strand en is het hele jaar open. Het uitzicht is in alle jaargetijden mooi. Kopje koffie of thee en lekker mijmeren met uitzicht op zee.

4. Lammetjes knuffelen

Texel is een schapeneiland. Het eiland telt meer schapen dan inwoners. Een bezoek aan een schepenboerderij mag dan eigenlijk ook niet ontbreken tijdens je vakantie op Texel. Bij schapenboerderij Texel kun je lammetjes knuffelen en hier kom je meer te weten over de schapenhouderij en het boerenleven.

5. Vakantiepark De Krim

Ook als je geen gast bent van Vakantiepark De Krim mag je gebruik maken van de vele faciliteiten op dit park. Onder andere een prachtig overdekt zwembad, Glow in the dark midgetgolf en Lasergamen.

6. Bioscoop

In Den Burg vind je Cinema Texel. Een gezellige bioscoop met 2 zalen. Reserveer hier alvast uw kaarten.

7. Winkelen in Den Burg

Den Burg is het grootste dorp van Texel. In het gezellige centrum zijn er veel historische panden te bekijken en er zijn genoeg winkels, restaurants en (overdekte) terrassen. Op marktdagen kan de hoogste kerktoren van Den Burg beklommen worden. Geniet van een spectaculair uitzicht over het dorp.

Dus geen stress bij een beetje regen: er is genoeg te doen op Texel, ook met slecht weer. Heb jij nog tips over wat je kunt doen op Texel met slecht weer? Leuk als je dit laat weten in de reacties!

MOD_RAXO_RAMP_NOIMAGE

Radeln auf Texel

Texel ist das ultimative Ziel für Radfahrer. Das Netz an Radwegen ist überaus umfangreich. Einer führt sogar außerhalb des Deiches am…
MOD_RAXO_RAMP_NOIMAGE

Wassersport auf Texel

Bei so viel Wasser im Umkreis muss es natürlich zahlreiche Wassersportaktivitäten geben. Wellenreiten, Kitesurfen, Katamaran-Segeln,…