Beleef Texel in de herfst

Beleef Texel in de herfst

Beleef Texel in de herfst

Ook, of misschien wel juist, in de herfst is Texel prachtig. Beleef Texel in de herfst en geniet van de overweldigende kleuren in de natuur. Ook in de herfst is er genoeg te beleven op Texel en de grootste drukte is voorbij dus volop rust en ruimte. Boek een vakantiehuisje in de herfst en ervaar het eilandleven. Enkele tips:

Herfstkleuren in het bos

Wanneer je in de herfst door het bos wandelt lijkt het wel alsof het bos wordt verlicht door alle prachtige herfstkleuren, van geel tot oranje en van rood tot bruin. Ruik de typische herfstgeur in het bos en wanneer je goed om je heen kijkt zie je verschillende soorten paddenstoelen.

Uitwaaien op het strand

Bij een stevige wind is het goed uitwaaien op het strand. Voel de striemende wind in je gezicht, ruik de zilte zeelucht en luister naar de bulderende zee. Hier voel je je even alleen op de wereld en één met de natuur. Heerlijk om na een herfstwandeling op het Texelse strand na te genieten met een kop thee of warme chocolademelk in het strandpaviljoen, het uitzicht op zee verveeld nooit.

Excursies op Texel

Ook in de herfst zijn er verschillende excursies in de Texelse natuur. Op pad met een gids beleef en zie je nog veel meer. Ecomare biedt verschillende buitenprogramma’s op Texel aan. Nieuw op Texel is natuurcentrum De Marel in Waddenpolder Waalenburg. In dit bezoekerscentrum is van alles te zien en te beleven, ook voor kinderen heel leuk. Er worden hier diverse excursies aangeboden, bijvoorbeeld om vogels of het wad van dichtbij te zien.

Musea op Texel

Texel kent een rijk verleden en dat is te zien in diverse interessante musea. Beklim de vuurtoren in De Cocksdorp en bekijk onderweg naar boven de kogelgaten in de muur. Neem een kijkje in het leven van een jutter bij Maritiem- en Juttersmuseum Flora, super leuk uitje met kinderen. In Ecomare kun je o.a. de zeehondenopvang bezoeken, check van tevoren de tijden dat de zeehonden worden gevoerd dit is leuk om te zien.

Gezellige winkels

Op Texel is het winkelaanbod zeer divers. In Den Burg is het gezellig winkelen, hier vind je bijzondere winkeltjes en fijne boetieks. Één van mijn favorieten is Winkel op Texel, bij binnenkomst wordt je al blij van alle kleuren! In dezelfde straat vind je ook delicatessewinkel Smakelijk & Meer. Een fijne winkel voor kleding en schoenen is Mantje Lifestyle Stores, bij vele toeristen bekend.

Hoe beleef jij Texel in de herfst? Heb jij nog een leuke tip? Leuk als je deze deelt in de reacties!

MOD_RAXO_RAMP_NOIMAGE

Fahrradverleih auf Texel

Soll bei der Ankunft schon ein Drahtesel auf Sie warten? Dann reservieren Sie Ihr Rad bereits hier. Der Fahrradverleih „Fietsen op Texel“…
MOD_RAXO_RAMP_NOIMAGE

Radeln auf Texel

Texel ist das ultimative Ziel für Radfahrer. Das Netz an Radwegen ist überaus umfangreich. Einer führt sogar außerhalb des Deiches am…