7 stranden op Texel

7 Stranden op Texel

7 stranden op Texel

Texel heeft prachtige stranden, maar liefst 30 kilometer lang langs de westkant van het eiland. Waar je ook verblijft in een vakantiehuisje, chalet, bungalow of camping op Texel, binnen 15 minuten kun je op het strand liggen. Ik tip je hier over 7 stranden op Texel.

Houd je van gezellige drukte dan zoek je een plekje direct aan het strandslag en vlakbij het strandpaviljoen. Wil je liever in alle rust genieten dan loop je een stukje verder en voor je het weet waan je je alleen op de wereld! Er zijn diverse stranden met elk een eigen sfeer.

Voor alle strandslagen geldt dat het er in elk seizoen prachtig is, veelal kun je op het strand ligbedden, windschermen of zelfs een strandhuisje huren. De stranden Paal 9 tot en met Paal 28 worden bij het begin van het strandslag bewaakt, hier kun je veilig zwemmen (wel de aanwijzingen opvolgen). Gedurende het seizoen geldt er een aanlijnplicht voor honden op de bewaakte stranden.

Ik heb hier 7 stranden op Texel voor je uitgelicht, van Noord naar Zuid:

  • Paal 33
  • Paal 28
  • Paal 21
  • Paal 20
  • Paal 17
  • Paal 12
  • Paal 9

Paal 33

In het noorden van Texel, nabij De Cocksdorp, ligt Paal 33. Een strand met een prachtig uitzicht, je ziet aan de andere kant van het water namelijk Vlieland liggen. Hiervandaan kunt u ook met de boot naar Vlieland. De borrelplank bij het gezellige strandpaviljoen Kaap Noord is beroemd! Er wordt bij dit strand volop gesurfd en gezeild, genoeg te zien dus. Maar let op: er staat hier een sterke stroming, daarom is dit strand niet geschikt om te zwemmen.

Paal 28

Ook Paal 28 ligt nabij De Cocksdorp. Een mooi strand met gezellige strandpaviljoens waarvan er 1 het hele jaar geopend is. In de zomer komen hier veel toeristen dus volop gezelligheid. Het strand is rolstoelvriendelijk en geschikt voor mindervaliden, de vloedlijn kan worden bereikt via een aangelegd betonpad (van eind mei tot medio oktober). Ook kan hier het hele jaar een speciale strandrolstoel worden gehuurd.

Paal 21

Voor mij hoort Paal 21 absoluut bij dé 7 stranden op Texel, dit is namelijk mijn persoonlijke favoriet. Vanaf het grote parkeerterrein maak je een mooie wandeling door de duinen om vervolgens bij Strand Paal 21 uit te komen. Ook al is het nog zo druk op Texel hier is het relatief rustig, grote kans dat dit komt omdat je iets verder moet lopen om het strand te bereiken. Er zijn hier geen strekdammen daardoor vind ik het hier ook heel fijn om te zwemmen. Vanaf Paal 21 kun je ook heerlijk wandelen naar de Slufter langs het strand en weer terug door de Slufter en de duinen. Een prachtige wandeling waarbij je op het strand bijna niemand tegenkomt, je voelt je 1 met de natuur.

Paal 20

Het strand Paal 20 bereik je via de Badweg vanuit badplaats De Koog. Wanneer je van gezellige drukte houdt moet je hier zijn. Je kunt hier kiezen uit meerdere strandpaviljoens, enkele zijn het hele jaar geopend. Bij Strandbedrijf Noorderbad kun je strandstoelen, windschermen en ook strandhuisjes huren. Voor mindervaliden heeft dit strandbedrijf een strandrolstoel aangeschaft, deze kan tegen een vrijwillige bijdrage per uur worden geleend. Hier heeft de eigenaar bewust voor gekozen omdat hij het belangrijk vindt dat het strand voor iedereen bereikbaar moet zijn, ook voor mindervaliden met een minder grote beurs.

Paal 17

Één van de bekendste stranden op Texel is Paal 17, de strandopgang bij Ecomare het centrum voor Wadden- en Noordzee. Er is hier van alles te doen: sportieve activiteiten, je kunt hier lekker eten en er worden gedurende het seizoen verschillende evenementen georganiseerd. Paal 17 is rolstoelvriendelijk en geschikt voor mindervaliden, via een betonplaten is de vloedlijn van eind mei tot medio oktober te bereiken. Er is een strandrolstoel te huur.

Paal 12

Op het strand Paal 12 komen veel Texelaars. Veel eilandbewoners hebben hier namelijk een strandhuisje voor het hele seizoen. Maar voel je hier ook als gast zeker welkom. De sfeer is relaxed, zo ook bij het strandpaviljoen. De term Ibiza van het Noorden past goed bij dit strand.

Paal 9

Paal 9 is ook bij velen bekend. Je vindt dit strand nabij het mooie dorp Den Hoorn. Via een prachtige weg door de Duinen bereik je Paal 9. Het strandpaviljoen Paal 9 is jaarrond geopend. Zomer en winter zijn hier vaak (golf)surfers actief, ook leuk om naar te kijken. Vanaf hier kun je ook prachtige wandelingen maken. Loop vanaf Paal 9 in zuidelijke richting en je komt op De Hors, een uitgestrekte zandvlakte aan het zuidpuntje van Texel. Een adembenemend natuurgebied waar je jonge duinen kunt zien ontstaan. Paal 9 is geschikt voor mindervaliden en er is een strandrolstoel te huur.

Dit waren dan de 7 stranden op Texel die ik voor je heb uitgelicht.

Uiteraard zijn er nog meer stranden op Texel en vergeet ook de kleine strandjes langs de Waddenkant niet. Staat jouw favoriet er niet tussen en wil je hier graag iets over vertellen? Ik zie het graag terug in de reacties!

MOD_RAXO_RAMP_NOIMAGE

Radeln auf Texel

Texel ist das ultimative Ziel für Radfahrer. Das Netz an Radwegen ist überaus umfangreich. Einer führt sogar außerhalb des Deiches am…
MOD_RAXO_RAMP_NOIMAGE

Fahrradverleih auf Texel

Soll bei der Ankunft schon ein Drahtesel auf Sie warten? Dann reservieren Sie Ihr Rad bereits hier. Der Fahrradverleih „Fietsen op Texel“…